Social

#dcese pojar #focar de infectii #pojar #decese #europa #romania #lipsa vaccin

Romania, focar de infectie cu pojar! 18 morti si peste 3.400 de bolnavi! Vaccinurile lipsesc

Romania este un adevarat focar de infectii cu pojar. Peste 500 de cazuri de rujeola au fost raportate in Europa in luna ianuarie 2017. Romania se afla pe primul loc la cazul infectiior cu pojar, urmata de Italia, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

 

In Romania au fost raportate peste 3.400 de cazuri de rujeola si 18 decese cauzate de acesta boala, de la inceputul lunii ianuarie 2016 pana in martie 2017. Cele mai multe cazuri de rujeola au fost raportate in zonele in care imunizarea este extrem de scazuta.

Rata vaccinarii a scazut foarte mult in ultimii ani. Cu toate acestea, in ma multe judete din tara vaccinul ROR lipseste cu desavarsire.

Potrivit datelor furnizate de Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), in zece directii de sanatate publica din tara vaccinul ROR nu se mai gaseste de la finalul lunii februarie. Este vorba despre judetele Arges, Botosani, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Satu Mare, Teleorman, Vaslui si Ilfov.

Pojarul este un virus extrem de contagioas care poate provoca boli grave. Deoarece virusul este endemic se poate raspandi in majoritatea zonelor de pe glob chiar daca acestea au eliminat boala din randul populatiei. Orice persoana nevaccinata indiferent de varsta poate contracta boala. OMS a sfatuit autoritatile pentru sanatate din fiecare tara sa implementeze masurile de vaccinare pentru evitarea unei epidemii grave, potrivit mediafax.ro.

Sursa foto: femeia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea