Social

# romania eliminata de la eurovision #Eurovision 2016 #eurovision

Romania, exclusa de la Eurovision 2016

Romania a fost exclusa de la Eurovision 2016. Motivul? Datoriile Televiziunii Romane, care trebuiau sa fie achitate pana in data de 20 aprilie.

 

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) de la Eurovison 2016 din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anunţat EBU pe site-ul oficial. Decizia a fost luata din cauza datoriilor de aproximativ 14 milioane de euro ce nu au fost platite.

Eurovision 2016 va avea loc in Stockholm, Suedia, in perioada 10-14 mai. Romania trebuia sa participe in cea de-a doua semifinala a concursului, pe 12 mai, alaturi de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elvetia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel si Serbia. Reprezentantul Romaniei la Eurovision era Ovidiu Anton cu piesa "Moment of silence".

Pe langa faptul ca Televiziunea Romana nu va mai difuza Eurovisionul, iar Romania nu va fi reprezentata de nimeni la celebrul concurs, trustul TVR nu va beneficia nici de stiri despre Eurovision, despre competitii sportive sau alte evenimente de care se bucura membrii EBU. Printre acestea se numara Campionatul European de Fotbal de la Rio si Jocurile Olimpice de la Rio, potrivit libertatea.ro.

"Este regretabil ca am fost obligati sa luam o decizie atat de drastica. Toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema s-au lovit de lipsa totala de interes a Guvernului Romaniei, de la care nu am primit niciun raspuns", a declarat presedintele EBU care este o organizatie non-profit si care este afectata de neplata datoriilor TVR.

Sursa foto: claypaky.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea