Social

Romania este in grafic pentru un loc pe podiumul Mondialelor

Privit cu oarecare neancredere, obiectivul impus de conducerea FRH pentru actuala editie a Campionatelor Mondiale, o clasare in primele cinci locuri, pare realizabil dupa primele meciuri din grupa. Dupa doua partide de incalzire, cu Argentina si Camerun , elevele lui Gheorghe Tadici au demonstrat in partida cu Ucraina ca au potential. Astazi, cu Franta, Hutupan & Co. se afla la momentul adevarului, impotriva unui adversar deosebit de incomod . "Au fost trei victorii de moral. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, nu este cazul sa ne ambalam prea tare, chiar daca a si aparut un cor al laudatorilor", a declarat antrenorul principal, Gheorghe Tadici. De altfel, Tadici a avertizat ca in aceste prime trei jocuri s-au facut multe greseli, s-a ratat exasperant de mult, chiar daca scorurile indica altceva. Aceste slabiciuni erau sa ne coste contra Ucrainei, dar fetele noastre au dovedit ca au castigat mult la capitolul "psihic". In alta ordine de idei, campionatele Mondiale de la Sankt Petersburg nu sunt o reusita organizatorica asa cum s-ar crede. Bunaoara, Gheorghe Tadici a fost la un pas de o criza de nervi atunci cand a observat ca nu poate sa mai intre in vestiar deoarece organizatorii luasera cheile si disparusera! Asta dupa ce delegatia Romaniei asteptase mult si bine sa vina autocarul. Nu numai Romania este nemultumita de aceste "scapari": Rusia (!), Norvegia, Ungaria stau mai mult in autocar decat in sala de antrenament! Nici la capitolul informational lucrurile nu stau mai bine. Pe site-ul oficial al competitiei, informatiile despre reprezentativa noastra lipsesc cu desavarsire, iar galeria foto cuprinde doar imagini din grupele A, B si C! Grupa D nu exista. Totusi, handbalistele noastre nu par prea afectate de aceste probleme si vor sa dovedeasca azi, cu Franta, de la ora 19.30, ca merita primul loc in grupa si chiar un loc pe podiumul final. (V.N./D.N.)


In vizor , Germania si Danemarca

Din fiecare grupa se califica primele trei formatii, ele mergand in grupa semifinala cu punctele acumulate in meciurile directe. Pentru Romania vor conta mai departe rezultatele din meciurile cu Franta, Ucraina sau Macedonia, in functie de clasamentul final al grupei. Primele trei echipe din grupa D, unde evolueaza Romania, vor juca intr-o grupa semifinala cu primele trei din grupa C , posibilele adversare pentru tricolore fiind reprezentativele Danemarcei, Germaniei si Austriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea