Social

Romania cucereste Parlamentul European cu sarmale si mititei

Maestrii bucatari romani, rugati sa exporte „know-how”-ul gastronomic. 

Sarmalele romanesti, mititeii, dar si ciorba cu perisoare si papanasii au avut zilele acestea un succes deplin la restaurantul de la Parlamentul European din Bruxelles. Cele 1500 de portii de sarmale si mititeii preparati din 120 kg de carne, pregatite de maestrul bucatar Mircea Belu, venit special de la Bucuresti, s-au epuizat, de fiecare data, in primele 40 de minute de la deschiderea restaurantului. Preparatele au fost pregatite in cadrul manifestarii " agRO - Romania.

Traditii si recunoastere", care s-a desfasurat timp de trei zile la Bruxelles. Maestrul bucatar a pregatit sarmalele impreuna cu colegii belgieni, care i-au solicitat retete traditionale romanesti pe care sa le poata prepara si cu alte ocazii pentru deputatii si functionarii care servesc masa la acest restaurant. Expozitia "agRO" a fost un succes inca din prima seara, organizatorii oferindu-le preparate din carne, branzeturi, dulciuri, miere si vinuri.

Joseph Daul: „Europa trebuie sa ajunga si in mediul rural romanesc”

"AgRO" a fost organizat de eurodeputatul roman Constantin Dumitriu, la deschidere fiind prezenti si Joseph Daul, presedintele grupului PPE-DE din PE, Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism, Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii si Neil Parish, presedintele Comisiei de agricultura si Dezvoltare Rurala din PE. J

oseph Daul a spus ca a avut ocazia ocazia in timpul vizitelor in Romania sa aprecieze calitatea produselor agro-alimentare, considerand ca e benefic ca Romania "a venit la Bruxelles cu aceste produse, dar e timpul sa vina si Europa in Romania.

Bunastarea romanilor trebuie sa creasca, iar banii si Europa trebuie sa ajunga si in mediul rural", a spus Daul. Leonard Orban a subliniat si el importanta agriculturii pentru economia Romaniei , apreciind ca prioritatea trebuie sa fie acum modernizarea agriculturii, iar Politica Agricola Comuna (PAC) este in acest sens o sansa. Majoritatea celor care au gustat produsele traditionale si vinurile romanesti la PE au fost dezamagiti ca regulamentul PE nu permite si vanzarea produselor expuse in interiorul sediului forului legislativ.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea