Social

#Valeriu Gheorghita #vaccin astrazeneca #astrazeneca #riscuri #romania #vaccinare #beneficii #vaccin

Romania continua vaccinarea cu AstraZeneca. Anuntul facut de Valeriu Gheroghita

Vaccinarea impotriva Covid-19 va continua in Romania cu serul produs de AstraZeneca. Anuntul a fost facut de Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de coordonare a campaniei de vaccinare.

 

Anuntul facut de Valeriu Gheorghita vine dupa o sedinta de urgenta pe care autoritatile au avut-o in urma anuntului facut ieri, 7 aprilie, de Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), care a declarat ca exista o legatura intre cazurile de tromboza si vaccinul produs de AstraZeneca. EMA a mai precizat ca numarul de cazuri de tromboza sunt foarte rare, si beneficiile administrarii vaccinului depasesc riscurile.  EMA a mai precizat si ca decizia privind vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca ramana la latitudinea fiecarui stat.

In Romania s-a luat decizia de a se continua vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

“Au fost inregistrate 220 de cazuri de tromboza la nivel mondial din peste 34 de milioane de doze. Adica o rata de 0,65 la 100.000 de persoane. (…) Beneficiile depasesc riscurile!”, a comunicat Valeriu Gheorghita.

“Cred ca este important sa amplificam cateva mesaje: vaccinarea este gratuita, voluntara, iar la acest moment avem trei tipuri de vaccinuri autorizate; fiecare persoana stie ce vaccin este in centrul in care se vaccineaza”, a spus Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania.

“O sa avem un ghid care sa prezinte principalele semne: durere in piept, umflaturi, dureri abdominale, anumite simptome neurologice (as vrea sa mentionez durerea de cap intensa, tulburata cu tulburari de vedere) sau chiar pete de sange. Aceste semne trebuie sa conduca persoana catre medic. Fac un apel catre medici sa raportam atent si sa le raportam atat la nivel de Romania, cat si la nivel de UE.

Oamenii trebuie sa stie ca evenimentele trombotice sunt comune: sunt 1400 la nivel anual. E ceva comun ce intalnim in medicina.

Ne dorim sa avem un sistem integrat la nivel national poate prin implicarea spitalelor judetene. Aceste efecte adverse pot fi tratate la aceste spitale judetene.”, a mai precizat Valeriu Gheorghita.

Sursa foto:  scumc.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea