Social

#copii #unicef #rata natalitatii #raport copii #reusita scolara

Romania, codasa in topul UNICEF in privinta situatiei copiilor

UNICEF a realizat recent un raport prin care a examinat schimbarile conditiei copilului in deceniul 2000-2010 in 29 de state. UNICEF deplange in raport situatia in care se afla copiii din tarile cu economii dezvoltate si sustine ca de vina sunt politicile de austeritate luate in aceste state. Romania se afla pe ultimul loc in raportul UNICEF.

Criteriile care au fost luate in considerare de UNICEF pentru realizarea clasamentului au fost reusita scolara, rata natalitatii la adolescente, nivelul obezitatii infantile, rata agresiunilor si a consumului de droguri, tutun si alcool.

Olanda, Norvegia, Islanda, Finlanda si Suedia sunt tarile care ocupa primele locuri in clasament. Franta se afla pe locul 10 in urma Elvetiei, Statele Unite ocupa locul 26, iar Romania este codasa clasamentului, pe locul 29, intre statele incluse in raport.

Marea Britanie, care in 2007 se regasea pe ultimul loc din 21 de state, intr-un studiu similar, a ajuns pe locul 16, dupa ce a actionat prompt in vederea ameliorarii situatiei copiilor.

Sursa foto: guinevereuniversidade.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea