Social

#romania #europa #rezultate invatatura

Romania, codasa Europei la capitolul rezultate la invatatura

Romania, Bulgaria si Malta sunt tarile cu cei mai slabi elevi din Europa, scrie Romania TV. Statistica arata ca aproape 40% dintre elevi nu stiu sa citeasca si sa calculeze bine la varsta de 15 ani.

In schimb, in fruntea clasamentului tarilor cu cei mai educati elevi se afla Finlanda, unde procentul elevilor cu rezultate slabe la invatatura scade pana la 7%. Datele arata ca performantele scolare sunt strans legate de PIB-ul alocat de fiecare stat european pentru invatamant. In Romania si Bulgaria, PIB-ul anual rezervat acestui domeniu este 4%, in timp ce in Finlanda si Danemarca, procentul se situeaza intre 7% si 9%.

"Acest domeniu vital a primit in ultimii ani procente extrem de mici din PIB. Nu putem sa vorbim de invatamant de calitate, un invatamant performant cu dascali complet nemotivati. In special cei tineri traiesc la limita saraciei", a declarat Simion Hancescu, specialist in educatie.

Sursa foto: caon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea