Social

#mancare #studiu #romania #tarife #imbracaminte #preturi

Romania, cea mai ieftina tara din UE la capitolul mancare si imbracaminte

Romanii platesc mai putini bani pe mancare, haine si servicii decat alti europeni, dar au si venituri mult mai mici fata de acestia. Potrivit celei de-a 8-a editii a studiului Consumer Markets Scoreboard, realizat de Comisia Europeana, Romania este una dintre cele mai ieftine piete de consum din UE.

Rezultatele studiului, care a luat in calcul preturile de referinta de la raft in iunie 2011, au aratat ca pretul unui kilogram de orez in Romania este de 1,41 de euro. Acesta este mult mai mic comparativ cu Marea Britanie (3,01 euro). Kilogramul de escalop de porc se poate achizitiona in Romania si Slovacia cu 4,91 de euro, fata de 10,3 si 10,1 euro in Luxemburg, respectiv Olanda.

La capitolul legume si fructe, romanii si bulgarii vand cei mai ieftini cartofi si cele mai ieftine mere din UE.

Tarife scazute se inregistreaza in Romania si la imbracaminte. De exemplu, o bluza de dama costa 13,6 euro, fata de 54,2 euro in Italia. De asemenea, Romania ofera cele mai ieftine servicii din Uniunea Europeana. O tunsoare costa in Romania circa 7,45 euro, fata de 43,3 euro, tarif perceput in Austria.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea