Social

# greva functionari #greva #tichete de masa

Romania blocata. Ghiseele sunt inchise azi din cauza grevei!

Peste 60.000 de functionari publici sunt in greva astazi, de la ora 8.00 si pana la 16.00. Asta inseamna ca cele mai multe administratii locale nu elibereaza acte, iar cine vrea sa isi achite taxele si impozitele nu o poate face.

Singurele activitati prestate de functionari azi sunt eliberarea certificatelor de deces si procesarea amenzililor care trebuie achitate in 24 de ore. Dintre cei care au decis sa participe la greva, jumatate nu vor lucra efectiv, iar restul vor purta banderole albe, in semn de protest. Functionarii cer reglementarea acordarii tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica si majorarea salariilor cu 10%.

Tot azi, intre 10.00 si 12.00, aproximativ 600 de functionari publici vor participa la un miting in fata Primariei Capitalei.

Daca nu vor obtine ceea ce vor in urma grevei de azi, functionarii sunt hotarati sa iasa in strada, in Bucuresti, pe data de 27 mai. Mai mult, sindicalistii sunt decisi sa stranga semnaturi pentru declansarea unei greve generale pe perioada nedeterminata, in luna octombrie, scrie Digi24.ro.

Foto: bzv.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea