Social

#moldova #romania #chisinau #provocare #lazar comanescu

Romania, avertizata sa nu faca declaratii provocatoare la adresa R. Moldova

Un reprezentant al Ambasadei romane in R. Moldova a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe de la Chisinau, pentru a i se inmana o Nota verbala in care Bucurestiul este avertizat sa evite declaratiile provocatoare cu privire la statalitatea, suveranitarea si integritatea tarii vecine.

"Autoritatile Republicii Moldova dispun de informatii privind posibile incercari de provocari care ar putea avea loc in urmatoarele zile, avand drept pretext declaratii publice cu tenta de insinuari la statalitatea, suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii noastre, in scopul de a tensiona relatiile moldo-romane", incepe documentul, prezentat intr-un comunicat publicat pe site-ul ministerului moldovean, informeaza Newsin.

Referindu-se la prezenta la Chisinau in aceasta perioada a ministrului de externe roman Lazar Comanescu , "care depune eforturi importante pentru dezvoltarea relatiilor de buna vecinatate si prietenie" intre Romania si Republica Moldova , Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene moldovean cere MAE roman sa "manifeste prudenta si vigilenta sporita in ceea ce priveste declaratiile publice in zilele urmatoare ale oficialilor romani si ale reprezentantilor minoritatii romane din Republica Moldova". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea