Social

#ue #romani #romania #proprietari #locuinte

Romania are cei mai multi proprietari din UE

96% din romani sunt proprietari. Aceasta este concluzia unui raport Eurostat , care arata faptul ca Romania are cele mai multe locuinte aflate in proprietatea cetatenilor din intreaga Uniune.

Din statistica europeana rezulta ca aproape doua treimi din gospodariile statelor UE sunt in proprietatea cetatenilor, romanii conducand la acest capitol. Mai mult de 95% dintre romani sunt proprietarii locuintelor in care stau.

Ei sunt urmati in “topul recordurilor” de locuitorii din Lituania, Slovacia si Ungaria, in timp ce la polul opus se afla germanii, carora le place sa stea cu chirie
.

Din raportul Eurostat, citat de Adevarul in urma cu doi ani, 65% din gospodariile celor 27 de state ale Uniunii Europene se aflau in proprietate, 21% erau locuite cu chirie la nivelul pietei, 8% erau inchiriate la pret redus , iar 7% erau locuinte inchiriate gratis ( cazuri sociale ).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea