Social

#hidrologic #resurse #dezvoltare durabila #strategie #romania #seceta #apa

Romania ar putea ramane fara apa in 2020

Romania nu va mai avea suficienta apa peste 12 ani, din cauza contaminarii a aproape jumatate din resursele tarii, a distribuirii neuniforme a apelor si a schimbarii climei.

Guvernul a aprobat recent Strategia Nationala de Dezvoltare Durabila a Romaniei, document care ar trebui sa actioneze drept ghid pentru autoritatile urmatoarelor decenii. De ce "seaca" apa? Calitatea apelor de suprafata si a celor subterane este afectate de activitatile antropice, scrie Cotidianul.

Astfel, se pot folosi doar 57,5% din lungimea totala a raurilor pentru alimentarea centralizata cu apa potabila. Mai mult, in Romania, raurile interioare se alimenteaza predominant din ploi si zapezi, mai putin din izvoare subterane. Astfel, se ajunge la un inalt grad de dependenta si de vulnerabilitate fata de conditiile climatice.

Precipitatiile prezinta diferente notabile intre regiuni (intre 1.200-1.400 mm pe an in zonele montane inalte si 400-500 mm in principalele zone agricole din jumatatea sudica). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea