Social

#liga europa #lia manoliu #stadion #fotbal #organizare

Romania ar putea pierde organizarea Ligii Europa din 2012

Romania ar putea pierde organizarea finalei "Ligii Europa" din 2012. Aceasta este concluzia unei analize privind lucrarile care se desfasoara la stadionul national Lia Manoliu, acestea fiind afectate de criza financiara si delasarea autoritatilor.

Lucrarile la stadionul care ar trebui sa gazduiasca in 2012 Liga Europa , pentru organizarea caruia tara noastra a primit acordul din partea UEFA, sunt in intarziere. Aceasta este concluzia formulata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, care noteaza faptul ca nu doar criza economica mondiala este vinovata, ci si delasarea autoritatilor romane.

Fondurile pentru construirea stadionului vin din doua surse: una locala, respectiv Primaria Capitalei (care ar trebui sa dea aproximativ 10 milioane de euro) si una nationala, respectiv Guvernul Romaniei (care ar trebui sa aloce 40 de miliaone de euro).

Problema identificata de jurnalistii de la EVZ este aceea ca angajamentele referitoare la acordarea a 40 de milioane de euro apartineau fostului Executiv, care odata cu plecarea de la Palatul Victoriei a lasat "in aer" promisiunea facuta. Pentru a obtine banii necesari lucrarilor Primaria Capitalei ar trebui sa inainteze o cerere la Ministerul Administratiei si Internelor .

Insa potrivit oficialilor MAI citati de EVZ, pana acum nu s-a primit cerere din partea PMB pentru alocarea banilor,  nici la Secretariatul General, nici la Directia pentru Comunitati Locale. Potrivit Realitatea TV, Mircea Raicu , viceprimarul Capitalei, a declarat ca PMB a recunoscut ca autoritatile locale bucurestene nu au facut inca cererea catre Guvern, spunand si ca Primaria ar putea ajunge in situatia sa sustina in totalitate bugetul, poate chiar cu finantare externa.

Pana atunci insa, compania germana care se ocupa de lucrarile de constructie a stadionului lucreaza pe cheltuiala proprie. Iar Romania ar putea deveni prima tara care nu isi respecta angajamentul facut in fata UEFA, care ar implica terminarea stadionului in 2010.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea