Social

#romi #discriminare #amnesty international #romania #acuzatie

Romania, acuzata din nou de discriminarea romilor de Amnesty International

Amnesty International condamna intentia autoritatilor locale de la Baia Mare , care ar urma sa demoleze casele a sute de romi . Asociatia internationala acuza Romania de "discriminare deschisa".

Primarul din Baia Mare a anuntat planurile sale de a demola casele a sute de romi care locuiesc in oras fara acte. Acestia nu ar fi fost insa instiintati.

"A evacua oameni care nu au o adresa inregistrata in Baia Mare este o masura punitiva, care ii vizeaza in mod deliberat pe cei care nu au rezidenta oficiala. Primarul din Baia Mare trebuie sa opreasca imediat aceste planuri.

Cand autoritatile evacueaza comunitati de romi impotriva vointei acestora, fara o consultare adecvata, o notificare sau oferirea unor alternative de cazare, incalca tratatele internationale pe care le-a semnat guvernul roman", se arata intr-un comunicat Amnesty International, citat de RomaniaLibera.ro.

La Baia Mare a fost ridicat recent un zid cu o lungime de 100 de metri in jurul unui cartier de romi, sub pretextul de a-i proteja de traficul de pe o sosea din apropiere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea