Social

Romania, acum marea favorita la casele englezesti de pariuri

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a incheiat in triumf grupa preliminara, cu cinci victorii din cinci, si s-a calificat fara emotii in turul urmator al Campionatului Mondial de handbal de la Sankt Petersburg. Ultimele doua victorii au fost obtinute in dauna unor echipe foarte puternice: Franta, campioana mondiala, si Macedonia.






Zilele de vineri si sambata au adus noi victorii pretioase handbalistelor antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi. Echipa noastra a reusit dupa un meci eroic sa invinga campioana mondiala, Franta, calificandu-se astfel in grupa semifinala a Mondialului. Victoria formidabila a romancelor, scor 28-26, a fost apreciata inclusiv de antrenorul Frantei, Olivier Krumbholz, care a marturisit: "Romania poate castiga titlul mondial. Are un atac foarte bun si a progresat mult si in aparare". De remarcat ca, inaintea meciului cu Franta, Romania a fost clasata la casele englezesti de pariuri cu cea mai mare sansa la castigarea titlului mondial, devansand astfel Rusia. Dupa cum se stie, inaintea inceperii Mondialului din Rusia, Romania era cotata cu a cincea sansa la castigarea titlului suprem. O zi mai tarziu, Romania invingea si Macedonia, incheind cu punctaj maxim preliminariile. In ultimul meci din grupa preliminara, romancele au trecut fara probleme de Macedonia, pe care au invins-o cu 29-22.


Astazi o luam de la capat


Dupa o zi de pauza, emotiile incep din nou. Romania incepe in aceasta seara evolutiile din grupa a II-a semifinala, unde va evolua in compania selectionatelor Braziliei, Germaniei si Danemarcei. Astfel, Romania va juca primul meci astazi, in compania Braziliei, in timp ce in celelalte partide din grupa a II-a se vor intalni Germania si Franta, iar Danemarca evolueaza cu Ucraina. Tot astazi, in grupa I semifinala vor juca Croatia cu Ungaria, Rusia cu Coreea de Sud si Olanda cu Norvegia. Maine, Romania va juca in compania Germaniei, in timp ce Ucraina va intalni Brazilia, iar Franta pe Danemarca. Miercuri va fi zi de pauza, in timp ce joi, 15 decembrie, Romania va juca in compania Danemarcei.




Aihan Omer: "Meciul tur a fost un accident"


Ziua de ieri a adus succese si echipelor masculine angrenate in cupele europene. Atat Steaua, cat si HCM Constanta, ultimele noastre echipe ramase in cupele europene, au reusit sa depaseasca rezultatele din tur si sa se califice mai departe. HCM Constanta a invins, pe teren propriu, cu scorul de 31-19, echipa ucraineana ZTR Zaporoje, intr-un meci contand pentru mansa secunda a optimilor Cupei Cupelor, reusind calificarea in sferturile de finala ale competitiei. Cele mai multe goluri pentru echipa constanteana au fost reusite de Silviu Baiceanu (6) si Marius Stavrositu (5). "Am demonstrat ca meciul din Ucraina a fost un accident. Speram sa jucam bine in continuare si sa avem parte de un adversar accesibil in turul urmator", a spus antrenorul Aihan Omer la finalul jocului. La randul sau , Steaua a invins la Sala Polivalenta, cu scorul de 30-21, echipa islandeza KA Akureyri, intr-o partida contand pentru mansa secunda a optimilor Challenge Cup, reusind calificarea in sferturile de finala. In tur, bucurestenii pierdusera, in deplasare, cu scorul de 24-23. De remarcat ca, la meciul de ieri a asistat si presedintele clubului stelist de fotbal, Marius Lacatus. Cei mai importanti marcatori au fost Preda (10), Mazilu si Cian - ambii cu cate patru goluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea