Social

Romania a trimis ajutoare catre China

Promisiune onorata. Romania trimite ajutoare umanitare in China, in provinciile afectate de seismele din ultimele saptamani. Un avion de transport militar a plecat aseara catre China, avand la bord aproximativ opt tone si jumatate de ajutoare. Si alte organizatii din tara noastra au lansat campanii pentru strangerea de ajutoare destinate sinistratilor din China.

Ajutorul umanitar oferit de Guvernul Romaniei si care a plecat ieri spre cei caora le era destinat consta in corturi, paturi , medicamente, dar si alte materiale de prima necesitate . Autoritatile romane au declarat ca transportul va avea doua escale, in Iran si India, pentru alimentarea aeronavei si odihna echipajului, aeronava urmand a ajunge in China pe 3 iunie, la ora locala 19.00.

In urma cu doua saptamani, in prima zi a doliului national instituit in China, Crucea Rosie Romania a lansat campania "Apel pentru China", pentru ajutorarea copiilor aflati in situatii critice dupa seism.

Organizatorii au deschis conturi speciale unde pot fi depusi bani pentru ajutorarea victimelor din Asia. Suma necesara preconizata de Crucea Rosie necesara pentru asistarea timp de 12 luni a 100.000 de persoane este de 12 milioane de euro.

In dimineata zilei de 12 mai China a fost lovita de un seism foarte puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter, care a facut circa zeci de mii de victime si a lasat milioane de oameni fara locuinte.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea