Social

#lotul ABV2856 # ABV2856 #sistare vaccinare #vaccin astrazeneca #vaccin

Romania a primit doze din lotul cu probleme produs de AstraZeneca. Dupa publicarea certificatelor doveditoare, vaccinarea a fost intrerupta

Dupa ce 9 tari europene au suspendat vaccinarea cu lotul lotul ABV2856 produs de AstraZeneca, reprezentatul campaniei de vaccinare din Romania a declarat ca doze din acel lot nu au ajuns in Romania. dupa declaratiile acestuia au aparut dovezi ca lotul respectiv exista in Romania, care a primit 80.000 de doze.

 

“Lotul asupra caruia s-a ridicat aceasta suspiciune si care este in evaluare presupune aproximativ 1,6 milioane de doze, care au fost distribuite in circa 17 tari europene. As mentiona ca Romania nu a primit doze din acest lot”, declara joi Valeriu Gheorghita.

Dupa declaratiile respective, mai multi romani au facut publice adeverintele de vaccinare in care era specificat ca se folosise lotul ABV2856 AstraZeneca, cel interzi in multe tari din Europa. Asta desi medicul Valeriu Gheorghita, dar si Andrei Baciu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, au precizat ca Romania nu a primit doze din acest lot.

Sursa foto: biziday.ro

Dovada cu adeverintele a fost facuta publica pe Biziday joi seara. Dupa aparitia acestora a avut loc o sedinte de urgenta a Comitetului pentru vaccinare, in jurul orei 21:00 si s-a decis sistarea administrarii serului din lotul cu probleme.

Astfel Romania devine a 10 tara din europa care suspenda vaccinarea cu dozele din lotul ABV 2856.

Potrivit ultimelor informatii, se pare ca Romania a primit peste 80.000 de doze din acest lot, fiind utilizate 77.000. S-a hotarat inlocuirea celor 4257 doze neutilizate existente in centrele de vaccinare, astfel incat procesul de imunizare sa nu fie afectat.

Sursa foto principala: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea