Social

Romani retinuti - unul acuzat de rapire a unui copil din SUA, altul, dupa violuri in Spania

Romanii, din nou in atentia anchetatorilor si presei internationale. Astfel, un roman a fost arestat in Spania, acuzat fiind, alaturi de un marocan, de agresiuni sexuale repetate, in timp ce un alt barbat roman este acuzat de rapire dupa ce si-a luat copilul din Statele Unite si a venit cu el in Romania, sotia intentandu-i acum proces.   

Cotidianul spaniol "El Pais" relateaza intr-un articol ca doi barbati, printre care si un roman, ar fi fost retinuti de autoritatile spaniole sub acuzatia ca ar fi agresat sase femei in districtele spaniole Hortaleza si Latina

Se pare ca romanul are 28 de ani si este fost pugilist , autoritatile povestind ca acesta isi trata victimele cu o violenta extrema. Nici al doilea agresor nu se lasa mai prejos, marocanul fiind cel care folosea un cutit pentru a-si intimida victimele.   

Conform anchetei, agresiunile au avut loc in luna martie, agresorii lasandu-si victimele si fara obiecte de valoare , in rulota in care locuiau cei doi, in apropierea zonei in care s-au produs atacurile, politia a confiscat mai multe telefoane mobile si obiecte ale victimelor. 

Pe de alta parte, in presa americana a aparut o poveste, a unui roman, casatorit in Statele Unite, care dupa ce timp de o saptamana a fost cautat de Biroul Federal de Investigatii, asa numitul FBI, a fost gasit in Romania, impreuna cu baietelul lui de trei ani, pe care il luase cu el. Baietelul fusese dat disparut in SUA insa cum tatal era roman, a fost cautat si pana la urma gasit, in Romania. 

Barbatul este acuzat acum de rapire, desi el spune ca a venit in tara sa-si vada bunica. Sotia romanului a declarat politistilor americani ca sotul sau a violat-o, i-a luat copilul si a plecat, cei doi fiind gasiti in tara noastra dupa ce americanii au luat legatura cu politistii romani. Acestia l-au retinut azi de dimineata pe barbat, insa l-au eliberat imediat intrucat nu exista mandat de arestare trimis de americani. Acum FBI incearca sa obtina din partea judecatorilor un mandat de arestare pentru a-l aduce pe roman in SUA

Aceste doua incidente vin dupa ce in ultimele luni presa occidentala, in special cea din Italia si Spania, a semnalat mai multe cazuri de infractiuni comise de cetateni de origine romana. Majoritatea acestora au fost comise cu violenta, astfel ca in ultimele zile una dintre cele mai importante subiecte a fost seria masurilor pe care le va aplica guvernul italian in legatura cu imigrantii ilegali si imigrantii infractori. Executivul de la Roma a anuntat ca acestia din urma vor fi expulzati iar in tara se vor efectua controale, inclusiv pe strazi.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea