Social

Romani in lohn la Cupa Mondiala

In timp ce vor sta in fata televizorului, tricolorii vor putea purta un tricou oficial al Cupei Mondiale, vor bea un pahar cu bere si vor cumpara un mini-kit. Toate fabricate in Romania de oameni care stiu sa faca bani din fotbal fara sa rateze cu poarta goala.

Desi nationala condusa de Victor Piturca a ratat prezenta la euro , conform publicatiei Clujeanul. Firma va lucra pentru marca germana Karstadt Sport, care a platit FIFA nu mai putin de doua milioane de euro pentru licenta de producere a acestor suveniruri.

Tricou cu euro , insa ele vor putea fi cumparate la un pret mult mai mare. De asemenea, si firma clujeana a fostului arbitru Sorin Vadana va produce obiecte promotionale pentru Cupa Mondiala, asteptind o comanda de mini-kit-uri, tricouri de marimea unui fanion. Pina acum, fabrica patronata de Vadana a produs 3.600 de mini-kit-uri pentru clubul londonez Chelsea si 1.250 pentru scotienii de la Glasgow Rangers .

FRF a pierdut 12 milioane de euro

Cupa Mondiala este o afacere tot mai mare, din care au de cistigat toti cei implicati. Cum insa Romania se implica in ultimii ani doar pina la nivelul preliminariilor, FRF condusa de Mircea Sandu rateaza sume din ce in ce mai importante, in conditiile in care bilantul financiar de la Casa Fotbalului este tot mai slab, federatia girind cu stabilimentul de la Mogosoaia construit si cu bani de la FIFA, un credit de 1,2 milioane de euro. Toate aceste probleme practic n-ar fi existat daca nationala s-ar fi calificat la turneul final din Germania, performanta pentru care ar fi primit aproape 12 milioane de euro, suma care s-ar fi marit consistent in cazul unui parcurs bun. Pe de alta parte, contabilii de la FRF s-au obisnuit cu rateurile, Cupa Mondiala din Germania fiind al treilea turneu consecutiv pe care tricolorii il vor vedea la televizor. Prin neparticiparile la CM 2002 si Euro 2004, FRF a pierdut peste zece milioane de euro.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea