Social

#sotra #vas turcia #romani blocati #romani sechestrati #romani

Romani blocati pe un vas in Turcia, de peste doua luni! Traiesc de pe o zi pe alta

Doi romani au ramas blocati la bordul unui vas ce nu poate pleca din portul Gulluk pentru ca armatorul nu si-a platit taxele catre statul turc. Romanii, alaturi de restul echipajului, traiesc clipe de cosmar.

La borbul vasului Sotra se afla doi romani: Viorel Moga si Ion Paunescu, dar si alti 8 marinari de nationalitati diferite: indieni, pakistanezi si un tanzanian.

Viorel Moga, capitanul navei "Sotra", spune ca angajatorul nu i-a mai platit nici pe marinarii blocati pe vas, 10 la numar, astfel ca acestia supravietuiesc cum pot. Viorel Moga a incercat in repetate randuri sa traga semnale de alarma privind starea in care acestia se afla.

"Astazi este ultima zi in care avem mancare si nu stim daca, cine si cand ne va aproviziona. in cateva zile se va termina si combustibilul, vom ramane pe intuneric", este unul din strigatele marinarilor blocati la Gulluk, potivit libertatea.ro.

In vreme ce autoritatile nu fac nimic, oamenii din port s-au sesizat si i-au ajutat pe marinari, oferindu-le mancare. Nu se stie insa cat timp vor mai ramane acestia, sechestrati pe vas.

Sursa foto: shipspotting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea