Social

#proces #discriminare #marea britanie

Romanca discriminata cere daune de 40 ml lire sterline

Mihaela Popa, o contabila de origine romana stabilita in Marea Britanie, a actionat in judecata filiala din Londra a companiei PricewaterhouseCoopers ( PwC ) pentru atacuri rasiste si discriminare cauzata de politica de promovari a firmei.

Romanca de 31 de ani cere companiei Britanice daune record de 40 milioane lire sterline pentru abuzurile la care sustine ca a fost suspusa din cauza originii ei.

Popa a declarat ca sefii au pus-o sa faca lucruri ca indosariere de documente, in timp ce colegii ei britanici, mai prost pregatiti, lucrau la probleme importante. Acuzatiile romancei vizeaza si colegii despre care spune ca foloseau des aluzii sexuale, glumind despre originea ei din Europa de Est, informeaza Cotidianul.

Ea sustine ca unii colegi credeau ca este un spion comunist, iar atunci cand gripa aviara a izbucnit in Romania, unul dintre colegi i-ar fi spus "pasarea asta romana va avea parte de o moarte lenta".

Desi castiga doar 41.000 lire sterline pe an in functia de contabil judiciar la PwC, Mihaela Popa cere daune de 40 milioane de lire sterline, sustinand ca la angajare i s-a promis ca ar putea deveni partener al firmei, cu un salariu de 500.000 euro pe an. Suma este cea mai mare ceruta intr-un proces de discruminare rasiala, iar Popa sustine ca, din cauza experientei traumatizante, sufera de depresie si nu mai poate munci in contabilitate.

Mirela Popa si-a dat demisia din cadrul companiei PwC in 2006 si i-a dat in judecata in 2007, dar a pierdut procesul. Noua actiune in instanta este motivata de dovezi mai detaliate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea