Social

#roman #tanar #munca in italia

Roman, ucis de conditiile de munca agricola din Italia

Dupa doar trei luni la munca in Italia , un tanar roman in varsta de 26 de ani a murit pe camp la sfarsitul unei zile de lucru.

Conditiile grele de lucru au lasat-o vaduva pe Lidia Defta, sotia hunedoreanului mort in Italia, care trebuie acum sa ii ingrijeasca singura pe cei doi copii, in varsta de 3 si 7 ani.

Tinerii Lidia si Ion Defta, din comuna Barcea Mare , judetul Hunedoara, au plecat la munca in Italia sperand sa le ofere un trai mai bun celor doi copii, lasati in grija bunicilor.

Conditiile dificile de munca si tratamentele proaste din partea angajatorilor au contribuit la moartea tanarului de 26 de ani.

"Am fost dusi in Gioiosa, o localitate din sudul Italiei, dar ne-am trezit insa ca nu avem unde locui. Ne-am gasit cu greu adapost si apoi ne-am angajat la diverse ferme. Eram platiti cu cate 30 de euro pe zi, pentru a munci la cules de fasole, de zarzavaturi si la struguri.

Uneori plecam la lucru de la patru dimineata si ne intorceam la sase seara acasa. Patronul se purta urat cu noi, iar italienii ne faceau bastarzi si gunoaie . De multe ori, nu eram lasati nici macar sa luam o pauza pentru a bea apa", a povestit Lidia Defta, citata de Adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea