Social

Roland Garros: Ana Ivanovic, noua lidera a WTA!

Ambele semifinale de la feminin din cadrul turneului Roland Garros au prezentat niste reusite de zile mari, atat pe teren, cat si pe hartie. Prima calificata in utimul act, , s-a asigurat ca anul acesta competitia va vedea o noua regina. Iar victoria Anei Ivanovic i-a adus un premiu mai mult decat visat, adica pozitia numarul unu in clasamentul mondial.

Cotata cu a 13-a sansa la castigarea probei de simplu, Safina a reusit sa o elimine pe Svetlana Kuznetsova, a patra favorita a competitiei, cu scorul de 6-3, 6-2. Meciul a curs intr-o singura directie, iar ultima fosta care mai ramasese in turneul de anul acesta s-a vazut nevoita sa isi faca bagajele. Cu toate ca a depus mult efort si a avut nevoie de cateva sclipiri in partidele precedente, acolo unde le-a eliminat pe Sarapova si Dementieva, Dinara Safina nu s-a consumat deloc in meciul de joi. Ambele seturi au fost adjudecate destul de simplu, parca mult prea usor fata de nivelul si miza intalnirii.

Insa cea de-a doua semifinala a adus un castig dublu pentru , tenismena care s-a vazut pe primul loc in ierarhia WTA. Dar asta numai dupa ce a trecut in trei seturi de compatrioata Jelena Jankovic , scor 6-4, 3-6, 6-4. Meciul a fost unul aprig disputat, cele doua sarboaice luptandu-se din greu pentru biletele catre marea finala. Jankovic a inceput destul de prost, dezamagind spre sfarsitul primului set, acolo unde nu a mai putut face fata servelor puternice venite din terenul advers. Cu toate ca a dat un semn de revenire in partea a doua, pe care a si cistigat-o, Jankovic nu a mai gasit puterea de a face fata finalului de meci. Ana Ivanovic nu a iertat nimic in setul trei, adjudecandu-si victoria si totodata posibilitatea de a evolua in a doua finala consecuiva a unui turneu de Mare Slem de anul acesta, dupa cel de la Australian Open .

Dinara Safina si Ana Ivanovic se vor intalni in ultimul act de la Roland Garros, care va avea loc in cursul zilei de sambata.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea