Social

#roberta anastase #mircea toader #pdl #reuniune pdl brasov

Roberta Anastase: Prioritatea mea este recastigarea increderii in Parlament

Recastigarea increderii cetatenilor in Parlamenul Romaniei, acesta este obiectivul principal asumat de Roberta Anastase in fata conducerii PD-L, reunite la sfarsitul acestei saptamani in Poiana Brasov.

"In ceea ce ma priveste, am cerut sprijinul grupului parlamentar al PD-L din Camera Deputatilor pentru cateva chestiuni importante care se afla pe agenda publica. Este vorba in primul rand de necesitatea recastigarii increderii in Parlament. Lucram la un proiect prin care urmarim sa modificam regulamentul Camerei, astfel incat sa crestem eficienta si sa sporim transparenta actelor decizionale", a precizat presedintele Camerei Deputatilor la finalul intrunirii liderilor PD-L.

Printre prioritatile PD-L se mai afla "modificarea sistemului de vot a legii electorale", astfel incat reprezentarea finala sa reflecte in totalitate vointa electoratului. Nu in ultimul rand, parlamentarii PD-L au purtat discutii si pe marginea legii privind imunitatea parlamentara . Acestia intentioneaza sa modifice legea astfel incat imunitatea parlamentara sa se rezume doar la declaratiile politice facute in timpul mandatului, nu si la faptele de natura penala.

La randul sau, Mircea Toader , secretarul executiv al PDL, a precizat ca liderii partidului au convenit ca ordonantele de urgenta trebuie sa devina "un element utilizat cat mai putin de Guvern". Descentarlizarea si repunerea pe rol a proiectului de anulare a privilegiilor de tip cumul salariu-pensie reprezinta alte doua prioritati pentru PD-L.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea