Social

#roberta anastase #dosarul lui nastase #copii dupa dosar #scrisoarea kovesi

Roberta Anastase a trimis Comisiei juridice copiile din dosarele lui Nastase

Biroul Permanent a trimis, dupa sedinta de luni, atat scrisoarea procurorului general, Laura Codruta Kovesi , cat si anexele, copii din dosarelele care-l vizeaza pe Adrian Nastase.

"Documentele care ne vin de la institutii sunt directionate catre comisiile abilitate sa construiasca rapoarte pe tema, aceste documente nu pot fi fractionate, sa mearga o parte sau alta parte. Comisia este cea care dispune, in cunostinta de cauza si pe baza documentelor, Raportul pe care-l construieste", a declarat pentru NewsIn presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Anastase a precizat ca scrisoarea Laurei Codruta Kovesi , impreuna cu anexele care reprezinta probatoriul in cazul dosarelor lui Adrian Nastase au fost transmise Comisiei juridice, aceasta urmand a intocmi un raport care va fi prezentat in plen.

Secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a precizat luni ca solicitarea Procurorului General privind avizul de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase a fost transmisa Comiei juridice, care are termen 30 de zile pentru a elabora un punct de vedere asupra scrisorii.

Deputatii PSD si cei ai PNL considera ca la Comisie va ajunge numai solicitarea lui Kovesi, asupra careia deputatii juristi vor elabora un punct de vedere care va fi trimis Biroului Permanent, urmand ca abia ulterior acesta sa decida daca este necesara o noua recomandare a Comisiei privind urmarirea penala a lui Nastase.

Deputatii PDL sustin insa ca la Comisia juridica vor ajunge automat si dosarele " Matusa Tamara " si " Zambaccian 2 ", iar aceasta va trebui sa elaboreze un nou raport pentru plen.

"In opinia mea, dosarele ajung si ele automat la comisie, dupa care se elaboreaza un nou raport, care tine cont de noile date", a declarat un reprezentant democrat-liberal.

Deputatul Adrian Nastase, prezent la sedinta Biroului Permanent, nu a participat la votul privind trimiterea scrisorii Procurorului general la Comisia juridica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea