Social

#inscriere gradinita #inscriere scoala #amenda #imunizare #vaccinare #vaccin

Risc urias. Copiii nevaccinati nu vor mai fi primiti la scoala

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie sau cel putin o conditie pentru a-ti putea trimite copilul la gradinita sau la scoala. Cel putin aceasta este una dintre propunerile din legea vaccinarii, care urmeaza sa fie lansata in dezbatere publica luna viitoare.

Tot mai multi parinti refuza sa isi imunizeze copiii impotriva bolilor care pot produce epidemii, invocand diverse motive. Printre cele mai des intalnite explicatii sunt cele potrivit carora vaccinurile ar conduce la autism. Medicii infirma insa toate speculatiile si sustin ca nu exista motive de ingrijorare din acest punct de vedere.

Pentru a preveni raspandirea acestui fenomen si aparitia unor epidemii, Ministerul Sanatatii vrea ca parintii sa fie obligati sa isi vaccineze copiii, iar in lipsa adeverintei care sa ateste vaccinarea, micutii sa nu poata fi inscrisi la scoala sau la gradinita. Mai mult, parintii care nu au avizele care atesta vaccinarea, dar care isi duc copiii in comunitate, ar putea fi amendati, iar in cazul in care micutii se imbolnavesc, ar putea fi pusi sa achite costul tratamentului.

Deocamdata, toate aceste dorinte ale oficialilor din Minister vor fi incluse intr-un proiect de lege care urmeaza sa fie supus dezbaterii publice. In elaborarea proiectului, Ministerul Sanatatii va beneficia de expertiza in acest domeniu a reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In 2012-2013, Romania a inregistrat cea mai ridicata rata de incidenta a rubeolei din toata Europa, de 27 de ori mai mare decat media europeana. De asemenea, potrivit romaniatv.net, acoperirea vaccinala a coborat la nivelul de 89% si la imunizarea impotriva poliomielitei, o boala care poate duce la paralizie, impotriva tusei convulsive (difterie-tetanos-pertussis) si a infectiei Hib, care poate fi fatala la copiii de varste mici sau care poate lasa sechele severe, sustin pediatrii.

Totodata, in fiecare zi, la nivel mondial, pojarul provoaca moartea a 450 de copii si reprezinta principala cauza a deceselor provocate de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, a precizat Societatea Romana de Pediatrie.

Ce parere ai, ar trebui conditionata inscrierea copilului la gradinita sau la scoala de imunizarea acestuia?

Sursa foto: glasul-hd.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea