Social

#pericol avalansa #avertizare bucegi fagaras #recomandare salvamont

Risc ridicat de avalanse in masivele Fagaras si Bucegi

Meteorologii atrag atentia ca in masivele Fagaras si Bucegi riscul de producere a avalanselor se mentine ridicat in acest sfarsit de saptamana , din cauza caderilor de zapada din ultimele zile.

Vineri, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada, in statiunile de pe Valea Prahovei temperaturile maxime ajungand pana la -7 grade Celsius, iar minimele pana la -18 grade.

In schimb, la altitudini mai mari de 2000 m, maximele se vor incadra intre -14 si -11 grade C. La Balea Lac , cota 2000, stratul de zapada avea joi peste 149 de centimetri, la Vf. Omu acesta atingea 46 cm, in timp ce la Sinaia si Busteni era de aproape jumatate de metru. Seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, le recomanda turistilor sa nu se aventureze pe trasee.

"Le recomandam sa nu urce pe munte sub nicio forma, totusi, daca o fac, sa fie echipati de iarna, sa aiba coltari, pioleti, corzi pentru asigurare, lanterne", a spus Haiduc. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea