Social

#studiu #copii #televizor #risc de obezitate

Risc crescut de obezitate pentru copiii mici lasati in fata televizorului

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani prezinta un risc crescut de obezitate pana la varsta de 10 ani daca sunt lasati sa petreaca mai mult de 2 ore pe zi in fata televizorului.

Un studiu canadian a concluzionat ca fiecare ora in plus pe care micutii o petrec in fata televizorului, peste limita admisa de 2 ore, adauga 0,5 milimetri la circumferinta taliei copiilor si le reduce tonusul muscular, informeaza Agerpres.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1.314 copii cu varsta de 2 ani pana cand micutii au implinit varsta de 10 ani. Specialistii au calculat ca micutii petreceau, in medie, 8,8 ore pe saptamana in fata televizorului. In urmatorii doi ani ai studiului, durata a crescut pana la 14,8 ore pe saptamana. De asemenea, circa 14% dintre copiii participanti la studiu au ajuns sa se uite la televizor mai mult de 18 ore pe saptamana pana la varsta de 4 ani si 6 luni.

Conform estimarilor expertilor canadieni, 18 ore pe saptamana petrecute in fata televizorului, la varsta de 4 ani si 6 luni, se traduc printr-un surplus de 7,6 mm in jurul taliei micutilor pana la varsta de 10 ani.

Foto: eknazar.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea