Social

Riise, salvatorul lui Avram Grant

Poti sa fii fan Steaua, Dinamo, CFR, Rapid sau orice alta echipa romaneasca, dar este imposibil sa nu recunosti distanta dintre preferatii tai si cei care joaca in „fotbalul mare”.

Cam asa s-ar putea rezuma ziua de marti. Dupa un meci Steaua - Poli Timisoara frumos pentru liga lui Mitica , iubitorii sportului rege au avut parte de un adevarat regal fotbalistic. Pe Anfield, s-au intalnit Liverpool si Chelsea, in semifinala englezeasca a Champions League.

A rezultat un meci al marilor orgolii, al disperarii lui Avram Grant de a dovedi ca merita postul de antrenor al unei echipe la care banii pentru achizitii par nelimitati. O partida in care publicul a fost cu adevarat al 12-lea jucator al gazdelor. Poate chiar mai important decat Skrtel, fluierandu-l pe Drogba la fiecare atingere a balonului, dupa ce acesta a simulat un fault.

Nu am vazut genii absolute in prima semifinala a Champions League, dar am remarcat jucatori care muncesc enorm pentru banii incasati. Si care gresesc omeneste. Cu un Didier Drogba incapabil sa isi regaseasca ritmul, cu un Frank Lampard marcat de problemele de sanatate ale mamei sale si un Petr Cech inca nerefacut, Chelsea a luptat sa inscrie pe citadela „cormoranilor”.

Dar debutul intalnirii a aratat un Liverpool determinat sa castige. In minutul 13, Kuyt ajunge singur cu Cech, insa nu reuseste sa se descurce. Nici Torres, care repeta experienta patru minute mai tarziu. Tot spaniolul este aproape de deschiderea scorului, in minutul 31, dar Cech este atent din nou si intervine precis. Si totusi, scorul avea sa se modifice pana la sfarsitul primei reprize. In minutul 43, Dirk Kuyt profita de greseala lui Mascherano si de ezitarea echipei adverse si nu il poate ierta pe portarul advers. Liverpool intra cu avantaj la vestiare.

Normal, gazdele ies de la vestiare determinate sa incheie conturile. Si, in timp ce Skrtel il anihila pe Drogba, echipa lui incerca marirea avantajului. A fost aproape Ryan Babel, dar a gresit de putin tinta. Era minutul 60, iar ocazia se putea razbuna la una dintre putinele scapari ale ivorianului atat de strans supravegheat. Numai ca Drogba nimereste plasa laterala, in minutul 68. Dar cea mai mare ocazie a reprizei secunde face parte tot din arsenalul lui Liverpool.

Steven Gerrard expediaza un voleu fix la vinclu, insa Cech are noroc – era pe acel colt si intervine spectaculos. Portarul lui Chelsea isi salveaza echipa si in ultimul minut al prelungirilor, respingand providential in fata lui Fernando Torres , care a sutat din coltul careului mic. Iar bomba explodeaza cateva secunde mai tarziu: veteranul Riise inscrie in proprie poarta la o centrare ce se indrepta spre Anelka.

1-1 scorul final in partida Liverpool – Chelsea. Un meci superb, o calificare care in continuare se disputa. Pe Stamford Bridge, va fi randul celor de la Chelsea isi apere golul marcat in deplasare. Fanii cormoranilor nu ii vor mai purta spre victorie. Dar, orice s-ar intampla la Londra, Liverpool stie ca poate conta clar pe sustinatorii sai. Cei prezenti pe stadion, cei din toata lumea.

Cei care i-au ramas alaturi mereu si care, din generatie in generatie, si-au transmis frumosul imn „You'll Never Walk Alone”. Mai ales acum, cand echipa lor favorita este zguduita de razboiul civil dintre actionarii americani, cantecul ramane. Si nimeni nu il va injura pe Riise pentru greseala facuta.

De partea cealalta sunt banii. Uneori, ei sunt cei inving. Daca saptamana viitoare va fi la fel, vom afla. Acum ramanem cu satisfactia ca am vazut o partida in care arbitrul austriac Konrad Plautz a fost nevoit sa arate un singur cartonas galben , lui John Terry, in minutele de prelungire. In rest, a fost spectacol.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea