Social

#ministri #monica iacob ridzi #nicolae nemirschi #audieri #comisie

Ridzi si Nemirschi, in aceeasi zi la audierile comisiilor de ancheta

Aglomeratie de minsitri astazi la Parlament, la Comisiile parlamentare de ancheta. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi si ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi s-au aflat astazi la audieri. Daca in cazul primului, s-a decis ca audierile vor continua si maine, in ce o priveste pe Ridzi, aceasta a declarat ca se gandeste sa dea in judecata cele doua firme cu care ministerul a incheiat contracte pentru evenimentul din data de 2 mai.

La comisia din “cazul Nemirschi”, ziua a cuprins audierea ministrului Nicolae Nemirschi si a secretarului general Virginia Serbanica. Nemirschi a sustinut in fata deputatilor ca a semnat un contract de publicitate avantajos, chiar daca atribuirea a fost prin negociere directa si nu prin licitatie, asa cum prevede legea.  
 
Audierile vor continua si maine cu directorul general pentru Managementul Instrumentelor Structurale din ministerul Mediului, Silviu Stoica, apoi cu presedintele Comisiei de licitatie, Iulia Baz, cu directorul de plati din cadrul Directiei pentru Managementul Instrumentelor Structurale, Doina Crina Iliescu, care vor fi urmati de consilierii juridici Ion Mitu si Cristina Ionela Mihailescu. Lor li se vor adauga Cornelia Nagy, directorul general al UCVAP, aflat in subordinea ministerului de Finante, dar si Mircea Ursache din partea aceleiasi institutii, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Membrii Comisiei de ancheta care vizeaza contractul atribuit de Ministerul Mediului in campania de promovare a programului operational sectorial Mediu Lot 2 Difuzare/Publicare vor analiza, in perioada 10-27 iulie, documentele primite si vor prezenta propunerile pentru raportul final, iar in perioada 27-31 iulie vor fi realuate lucrarile in plenul Comisiei.

Ridzi, iar la audieri


Tot astazi, in fata Comisiei de ancheta din “cazul Ridzi” a fost audiata pentru a doua oara Monica Iacob Ridzi. In timpul intalnirii de astazi, membrii comisiei au incercat sa afle explicatiile ministrului referitoare la informatiile contradictorii privind suma reala cheltuita de minister cu ocazia Zilei Tineretului.

Potrivit Realitatea TV, Ridzi a spus ca de fapt pe hartie suma este mai mare, dar ca aceasta nu a fost consumata integral. La finalul audierii, Monica Iacob Ridzi a declarat ca asteapta rezultatele auditului din minister si ca va face o analiza pe baza raportului Garzii Financiare. In plus ministrul Tineretului a declarat ca se gandeste sa dea in judecata cele doua firme cu care ministerul a incheiat contracte pentru evenimentul din data de 2 mai.

Monica Iacob Ridzi si-a sustinut inca o data nevinovatia, adaugand faptul ca va merge la DNA de cite ori va fi nevoie pentru a clarifica aspectele legate de organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului si a anuntat ca va lua toate masurile recomandate de catre auditul pe care l-a solcitat in cadrul ministerului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea