Social

#ridzi #dna #urmarire #ancheta

Ridzi, prinsa cand stergea urmele

Inceperea urmaririi penale in cazul Monicai Iacob Ridzi a fost aprobata ieri in Camera Deputatilor. Fostul ministru este acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.

Ridzi le-a solicitat deputatilor sa voteze pentru inceperii urmaririi penale in cazul sau, explicand ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia cat mai repede. Cu 192 de voturi favorabile, Camera Deputatilor a acceptat solicitarea procurorului general.

Catalin Tolontan, redactor-sef la "Gazeta Sporturilor", sustine ca Monica Iacob Ridzi a fost inregistrata in timp ce o intreba pe Lelia Preoteasa, angajata a ministerului, daca DNA a descoperit email-urile trimise atunci cand au fost falsificate documentele. Preoteasa ar fi purtat aparatura de ascultare asupra sa la cererea procurorilor, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Dupa ce a primit un raspuns negativ, Ridzi alaturi de sotul ei si alti inalti functionari in minister, l-ar fi chemat pe specialistul IT din Ministerul Tineretului caruia i-au cerut stergerea definitiva a datelor incriminatorii. 

In referatul trimis de DNA Parlamentului, citat de Adevarul, se arata ca Ioana Varsta, consiliera Monicai Iacob Ridzi ar fi cerut reprezentantului firmelor Arisan si Mark, mai multe variante pentru bugetul evenimentelor din 2 mai. Consiliera i-ar fi solicitat lui Bogdan Petre Iacobescu trei variante, cu bugete in valoare de 300.000 de euro, 400.000 de euro si de 500.000 de euro.

Procurorii anticoruptie sustin ca Monica Iacob Ridzi a stiut despre toate neregulile facute de consiliera, odovada fiind email-urile transmise ministrului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea