Social

#condoleezza rice emotionata #rice ramas bun #rice plecare

Rice si-a luat ramas bun cu emotie de la Departamentul de Stat

Secretarul de stat american Condoleezza Rice si-a luat ramas bun foarte emotionata de la Departamentul de Stat vineri, in aplauzele catorva sute de angajati si diplomati americani veniti sa o salute in holul institutiei.

"Veti avea intotdeauna un loc in gandurile, rugaciunile si inima mea", a spus Rice, cu vocea sugrumata de emotie, la sfarsitul unui mic discurs consacrat importantei de a apara libertatea si democratia peste tot in lume , relateaza AFP. Apoi, ea a coborat cele cateva trepte care o desparteau de angajatii Departamentului de Stat pentru strangeri de maini, imbratisari sau fotografii cu acestia.

Dupa aceea, Rice a parasit Departamentul de Stat pe usa principala pentru prima oara in patru ani, anterior folosind doar iesirile ultrasecurizate de la subsol. Rice si diplomatii americani au urmat traditia Departamentului de Stat, unde sefii diplomatiei sunt salutati la instalarea si la retragerea din functie de intregul personal, in imensul hol de primire al cladirii austere in stil mussolinian. Desi va mai ramane in functie pana marti, cand presedintele ales Barack Obama isi va prelua functia, Rice nu va mai trece pe la sediul Departamentului de Stat.

Ea i-a lasat pe birou un mesaj de bun venit succesoarei sale, Hillary Clinton, care este asteptata la Departamentul de Stat inca de miercuri. Rice va petrece acest sfarsit de saptamana cu presedintele Bush la resedinta prezidentiala de la Camp David, la 50 de kilometri de Washington, unde vor ramane pana la ceremonia de investitura a lui Barack Obama. Cei mai apropiati colaboratori ai lui Rice, care si-au luat ramas bun de la ea intr-o mica ceremonie privata, i-au oferit cadou fotoliul sau de secretar de stat, potrivit purtatorului de cuvant Sean McCormack, care a demisionat si el vineri. In cursul ultimei conferinte de presa, vineri dimineata,

Rice i-a salutat pe jurnalisti si a subliniat cat de importanta este libertatea presei .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea