Social

#al doilea tur de scrutin #alegeri #basescu #geoana

Rezultatele alegerilor prezidentiale si ale referendumului, validate de CCR

Curtea Constitutionala a validat rezultatele finale ale alegerilor prezidentiale si ale referendumului, transmise de Biroul Electoral Central, iar campania electorala pentru al doilea tur de scrutin , din 6 decembrie, in care candideaza Traian Basescu si Mircea Geoana, incepe joi. CCR a constatat ca, in cadrul primului tur de scrutin al alegerilor pentru functia de presedinte al Romaniei, de Traian Basescu aobtinut 3.153.640 de voturi, iar Mircea-Dan Geoana, 3.027.838 de voturi.

"Intrucat nici unul dintre candidaţi nu a obtinut majoritatea de voturi ale alegatorilor inscrisi in listele electorale (9.146.639 voturi), majoritate prevazuta de art. 81 alin. (2) din Constituţie, Curtea Constitutionala hotaraste organizarea unui al doilea tur de scrutin, la care vor participa domnul Traian Basescu si domnul Mircea-Dan Geoana, in aceasta ordine", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale. "Potrivitt art. 26 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, campania electorala pentru al doilea tur de scrutin incepe de la 26 noiembrie 2009 , data aducerii la cunostinta publica de catre Curtea Constitutionala - prin prezentul comunicat - a zilei votarii", precizeaza CC.

"Prin Hotararea nr. 37 din 26 noiembrie 2009 , Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca a fost respectata procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din 22 noiembrie 2009 si a confirmat rezultatele acestuia. Hotararea se prezinta Camerei Deputatilor şi Senatului, intrunite in sedinţa comuna. Hotararea este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa", se mai arata in comunicatul CC.

Potrivit Biroului Electoral Central, 77,78% din alegatori s-au pronuntat in favoarea Parlamentului unicameral , iar 88,84% au votat pentru reducerea numarului de parlamentari, prezenta fiind de 50,95%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea