Social

Rezultate din judetele tarii

Dolj

Antonie Solomon (PD-L, foto ) a castigat functia de primar al Craiovei din primul tur, cu 55,07% din totalul voturilor valabil exprimate.

Potrivit rezultatelor finale furnizate de presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Craiova, judecatorul Cosmin Patra, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PSD, Gheorghe Nedelescu, cu 31,17%, urmat de Ion Groza (PNL) - 6,67%.

Alba
 
Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel (PDL), si Partidul Democrat-Liberal au obtinut cele mai multe voturi la Consiliul Judetean Alba, 40,1 la suta, respectiv 41,9 la suta, potrivit rezultatelor partiale furnizate, luni dupa-amiaza, de Biroul Electoral Judetean Alba.

Loctiitorul presedintelui BEJ Alba, Monica Farcas, a declarat ca, dupa centralizarea rezultatelor din 151 de sectii de votare, ca la Consiliul Judetean Alba PDL a obtinut 41,9 la suta, PNL - 20,6 la suta, PSD - 16,9 la suta, PC - 4,4 la suta, UDMR - 4,1 la suta, iar celelalte partide au obtinut procente sub trei la suta.

In cursa pentru functia de presedinte al CJ Alba conduce, in continuare, actualul ocupant al functiei, democrat-liberalul Ion Dumitrel, cu 40,1 la suta, urmat de Nicolae Popa (PNL) cu 24,4 la suta, si de Ioan Darzu (PSD) - 17,8 la suta.

La primariile din judet, cele mai multe voturi le-a obtinut PDL, 41,9 la suta, urmat de PNL - 26,1 la suta si PSD - 15, 9 la suta.

Neamt

Liderul PD-L Neamt, Gheorghe Stefan, a fost reales primar al municipiului Piatra Neamt cu aproape 80% din voturile exprimate, iar lista de consilieri locali a partidului a fost votata de 65% dintre alegatori, informeaza Rompres.

Potrivit numaratorii paralele, Stefan a fost votat de 36.291 alegatori, social-democratul Razvan Bobeanu a fost votat de 6.092 (13,31%) iar liberalul Mihai Lacatusu a primit 1.653 voturi (3,61%).

Configuratia Consiliului Local Piatra Neamt este urmatoarea: PD-L (65%), PSD (18%) si PNL (7,2%).

Democrat-liberalii nemteni au castigat si presedintia Consiliului Judetean, prin deputatul Vasile Pruteanu, dar si 23 de primarii din primul tur, conform unei numaratori in paralel a voturilor exprimate.

Cluj

Dupa numararea a 84,9% din voturi (adica voturile din 129 de sectii din totatul de 153 de la nivelul municipiului Cluj-Napoca), primarul Emil Boc (foto) a obtinut 76,2% din voturi, Laszlo Attila (UDMR), 7.8% din voturi, Remus Lapusan (PSD) 6,4%, iar Gheorghe Funar (4,2%). La partide, PD-L a obtinut in Consiliul Local 50,7%, UDMR-15.4%, PSD-11,7%, PNL – 8,7%, iar PRM – 5,1%.

La nivel judetean, la numararea a 24,4% din voturi (voturile exprimate in 142 din 582 de sectii de votare), la presedintia Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise (PD-L) obtinuse 45,1% din voturi, Marius Nicoara (PNL) – 24,9%, Mate Andras (UDMR) – 15,6%, Vasile Soporan (PSD) – 11,5%.

La numarul de mandate in Consiliul Judetean Cluj primul pe lista este PD-L, cu 45,3%, urmat de UDMR, cu 15,6%, PNL, cu 14,7%, PSD, cu 12,7% si PRM, cu 4.7%.

Urmatoarele rezultate partiale vor fi date publicitatii de catre Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca si Biroul Electoral Judetean Cluj la ora 14.00.

Buzau


Constantin Boscodeala, candidatul PSD pentru primaria municipiului Buzau, a obtinut in primul tur 53,56% din optiunile de vot, obtinand, din nou, fotoliul de primar al orasului, informeaza Rompres.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Constantin Ionescu (PD-L), cu 19,56%, si Cristinel Romanescu (PNL), cu 9,8%.

In urma rezultatului pe care il obtine candidatul PSD, social-democratii au majoritate absoluta in Consiliul Municipal Buzau dupa repartizarea voturilor rezultand 13 mandate de consilieri pentru PSD, sase pentru PD-L, trei pentru PNL si un candidat independent , preotul Paul Negoita.

Datele au fost oferite de presedintele Biroului Electoral Municipal Buzau, judecatorul Constantin Florescu .

Iasi

Actualul primar al Iasului, Gheorghe Nichita (PSD), a obtinut 44,57% din voturile iesenilor, urmat de Dumitru Oprea (PD-L) cu 38,14% si Cristian Adomnitei cu 9,41%, potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Municipal.

Partidul cel mai bine reprezentat in Consiliul Local va fi PD-L, care a adunat 36,87%, in timp ce PSD a strans 35,58%, iar PNL 11,07%.

Covasna

Deputatul UDMR Antal Arpad si ziaristul Csinta Samu, din partea PCM, sunt cei doi candidati care vor intra in turul doi al alegerilor locale pentru pozitia de primar in Sfantu Gheorghe, Covasna, informeaza NewsIn.

Diferenta dintre cei doi candidati este de aproximativ 5%, cu Antal Arpad pe primul loc, care a obtinut aproximativ 41% din voturile alegatorilor, in timp ce candidatul Aliantei Romanesti, Valeriu Serban, a obtinut peste17%.

Potrivit numaratorii paralele efectuata de UDMR Covasna la nivelul municipiului Sfantu Gheorghe, in ceea ce priveste alegerile locale, PCM a obtinut un procent de 39,29% in Consiliul Local Municipal, urmat de UDMR cu un procent de 33,20% si Alianta Romaneasca cu 13%.

Bihor

Candidatul PNL la Primaria Oradea, Ilie Bolojan, a castigat, din primul tur, cursa pentru Primaria Oradea, cu 50, 41 % din numarul voturilor valabile ale cetatenilor prezenti la urne.

Potrivit presedintelui BEM, judecatorul Ovidiu Galea, Ilie Bolojan a castigat 37.483 de voturi, reprezentand 50,41%, fata de 20,5% cat a adunat Mihai Groza, candidatul PD-L si 20%, candidatul UDMR, Biro Rozalia

UDMR pierde conducerea Consiliului Judetean Bihor, potrivit datelor furnizate de BEJ si centralizate pana la ora 13.00, actualul presedinte, care reprezinta Uniunea, aflandu-se acum pe locul al treilea, dupa ce in cursul diminetii era indicat drept castigator.

Potrivit noilor date, candidatul PNL, Radu Tirle a primit 28,7 la suta din voturi, pe locul doi ajungand candidatul PDL, Stefan Seremi, la o diferenta de cinci procente, iar presedinte al Consiliului Judetean, Alexandru Kiss, a coborat pe treapta a treia, cu 20,2 la suta din optiuni.

In ceea ce priveste componenta Consiliului Judetean, acesta este dominat, deocamdata, de PNL, cu 25,5 la suta din voturi, pe locul al doilea clasandu-se PDL, cu 24,6 la suta din voturi, iar UDMR se afla abia pe pozitia a treia, adunand 13,7 la suta din voturi, locul patru apartinand PSD, cu 13,6 la suta.

Arges

Actualul primar al municipiului Pitesti, social-democratul Tudor Pendiuc (foto), a obtinut un nou mandat, al cincilea, fiind ales de 72 la suta dintre pitesteni, el fiind urmat la o diferenta de peste 60 de procente de catre candidatul PDL, conform numaratorii voturilor realizate de partide.

Tudor Pendiuc este urmat de Gheorghe Fratoaica (PDL), cu 11 la suta si Anca Barbu (PNL), cu 6 la suta.

Potrivit BEJ Arges, in Consiliul Local Pitesti PSD va avea 14 din cei 23 consilieri locali, PDL sase, iar PNL trei. PSD a castigat din primul tur primariile din zece comune. Au mai castigat din primul tur doi candidati ai Partidului National Liberal si un candidat al Partidului Liberal-Democrat.

Dambovita

Partidul Democrat Liberal conduce, in urma rezultatelor partiale furnizate la ora 12.00 de Biroul Electoral Judetean, fiind urmat de PSD si PNL, transmite corespondentul NewsIn.

Pentru primari, din cele 89 de circumscriptii electorale din judet au fost centralizate informatiile din 46, ceea ce reprezinta 51,7%. Prima pozitie este ocupata de PD-L cu 43, 7%, PSD 39,8%, PNL 10%. In ceea ce priveste alegerile pentru consilieri locali, tot PDL se afla pe primul loc cu 41%, urmat de PSD 37,8% si, PNL 10, 7%

Pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean Dambovita, pana la ora 12.00, din cele 390 de sectii de votare, au fost centralizate datele din 138, ceea ce reprezinta 35,4%.

In urma rezultatelor partiale, pe primul loc se afla reprezentantul PD-L Florin Popescu cu 46,3%, locul doi este ocupat de Gheorghe Ana (PSD) 36,5%, iar pe locul trei se afla Gabriel Plaiasu (PNL) 9,7%. Lista rezultatelor pentru consilierii judeteni este asemanatoare: PDL 44,5%, PSD 37,6%, PNL 9,8%.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea