Social

#elevi #parinti #limba romana #note #simulari #examene nationale

Rezultate dezastruoase la simularile nationale

Matematica a fost materia care le-a dat cele mai mari batai de cap elevilor la simularea examenelor nationale din Bucuresti, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Statistica arata ca promovabilitatea la proba de matematica de la Bacalaureat a fost de 24%, in timp ce la limba romana a fost de 59,09%. In cazul evaluarii nationale, promovabilitatea a fost de 35%, respectiv 85%.

Conform datelor ISMB, la simularea pentru Bacalaureat, proba de limba romana, s-au inregistrat doar 27 de note de 10, iar la cea de matematica, opt. La simularea nationala, numarul notelor maxime a fost mult mai mare. Astfel, la limba romana, au primit nota 10 70 de elevi, iar la matematica, 21.

Oficialii ISMB sustin ca obiectivul prioritar al acestor simulari a fost prezenta mare a elevilor, si nu rezultatele. Statistica arata ca prezenta la simularea de Bacalaureat din Bucuresti a fost de 83,9%, iar la evaluarea nationala, de 95%.

In functie de optiunile parintilor, profesorilor si elevilor, notele obtinute la aceste simulari vor fi trecute sau nu in catalog.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea