Social

Rezidentii, legati de glie din acest an

Peste 920 de absolventi de medicina si farmacie din toata tara au dat ieri concurs pe 746 de posturi de medici rezidenti. Concursul a fost organizat la Centrul Universitar Bucuresti.

Cea mai mare concurenta a fost pentru medicina generala, unde 913 candidati au concurat pe 702 locuri. Pentru cele patru posturi de medic dentist s-au inscris zece candidati. Cea mai putin solicitata specialitate a fost cea de farmacist , unde pentru cele 40 de locuri scoase la concurs s-au inscris doar doi candidati.

Anul acesta, concursul de rezidentiat se organizeaza dupa o noua lege, care prevede ca fiecare candidat sa incheie un contract cu unitatea sanitara in care va lucra.

Contract de fidelitate cu spitalul

Prin acest contract, medicul se angajeaza sa ramana in respectiva unitate o perioada dubla de timp fata de durata rezidentiatului. Postul in unitatea respectiva va fi rezervat pe timpul rezidentiatului.

Acesta dureaza intre trei si sapte ani, in functie de specialitate: trei pentru medicina de familie si sapte pentru Neurochirurgie.

Prezent la centrul unde se tinea concursul, ministrul sanatatii a precizat ca, in prezent, exista un mare deficit de medici in anestezie si terapie intensiva .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea