Social

#spital #rezerva #pacient #bani

Rezerva privata in spital - intre 300 si 900 de lei pe zi

Rezervele private din spitalele de stat castiga teren. Din ce in ce mai multe spitale din toata tara amenajeaza astfel de rezerve pentru persoanele care vor sa beneficieze de liniste si altfel de conditii, bineinteles contra cost. Un loc intr-un salon privat costa intre 75 si 800 de lei pe zi, in functie de numar de paturi , sectie, dotare, localizarea unitatii spitalicesti si boala pacientului.

Numarul rezervelor private, cu unul sau doua paturi este in crestere, pentru ca a crescut si cererea. Conducerile spitalelor spun ca aceste rezerve le aduc bani de la pacientii care sunt dispusi sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a beneficia de conditii mai bune. Aceste venituri sunt folosite pentru modernizarea celorlalte sectii din spital.

Potrivit Jurnalul National, in Bucuresti, aproape toate spitalele au  o rezerva privata. De exemplu, la Spitalul Universitar de Urgenta exista cate o rezerva in fiecare sectie, iar tarifele difera in functie de dotari. Cele mai ieftine sunt 50 de euro/24 ore- rezerva cu unul sau doua paturi. Pentru cei care vor sa inchirieze un apartament la etajul 11 contra sumei de 200 de euro/ 24 de ore, bani in care vor beneficia de bucatarie (spatiu de servit masa) si anticamera, precum si de panorama orasului.

Preturi mai mici la spitale in provincie

Si in alte orase din tara spitalele au deschis astfel de saloane, care sunt cerute si de pacienti. De exemplu, Spitalul de Pediatrie din Pitesti are sase rezerve, care sunt ocupate in totalitate. Parintii sunt si ei multumiti de conditiile decente din spitale. Asta in conditiile in care rezerva cu un pat costa de 100 de lei pe noapte, iar rezerva cu doua paturi, 75 de lei, dupa cum anunta Realitatea.net.

Spitalele mari din Capitala au inceput sa amenajeze astfel de rezerve si pentru clinicile medicale private care folosesc rezervele speciale pe care le folosesc pentru pacientii abonati care necesita spitalizare . De exemplu, Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti are intelegeri cu clinicile Medsana si Medicover care cazeaza aici pacientii abonati la ei.

Rezerve realizate din sponsorizari

Directorul acestei unitati medicale spune ca din astfel de saloane au fost realizate din bani externi fondurilor spitalului. "Am construit aceste rezerve cu conditii mai bune din sponsorizari. Ideea este sa le punem la dispozitia clinicilor, dar si a persoanelor neasigurate care vin si platesc direct. Spre exemplu, avem cazuri de persoane din strainatate, care vin si folosesc aceste rezerva. Banii ii folosim pentru dezvoltarea celorlalte sectii ale spitalului, pentru imbunatatirea salarizarii personalului medical si pentru imbunatatirea conditiilor generale din spital", spune Alexandru Ciocalteu, directorul spitalului Sfantul Ioan , citat de Ziarul Financiar.

Prin aceste rezerve private, spitalele de stat incearca sa faca concurenta clinicilor private, care au inceput sa se extinda in tara noastra. Cazarea intr-o rezerva intr-o astfel de clinica costa intre 50 si 175 de euro pe noapte, la care se adauga costurile tratamentelor si investigatiilor suferite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea