Social

#alianta d.a. #calin popescu tariceanu #reface #criza #romania #sfida #austeritate #traian băsescu

Reuters: Romania poate depasi criza prin refacerea Aliantei D.A.

Cea mai buna sansa a Romaniei pentru reforme, pentru stabilitate si echilibru intr-o perioada de criza ar fi refacerea coalitiei celor doua partide care au obtinut puterea in 2004.

Asta pentru ca atat PNL, cat si PD-L vor sa mentina taxele la nivelurile actuale si sa introduca unele masuri de austeritate fiscala. Aceste interese comune sunt date insa peste cap de o veche rivalitate intre Tariceanu si presedintele Basescu, care a dus la destramarea coalitiei in 2007, sustin cei de la Reuters. Indiciile ca alegerile vor fi urmate de indelungate negocieri pentru formarea unei coalitii sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. Sondajele arata ca Partidul Democrat-Liberal (PD-L) si PSD sunt aproape la egalitate la circa 30%, in timp ce liberalii lui Tariceanu se situeaza sub 20%. Principalele doua scenarii considerate probabile, o coalitie PD-L-PNL sau una PNL-PSD, sunt considerate dificil de realizat din cauza divergentelor. "Romania nu este suficient de modesta in conditiile mondiale actuale", a comentat Barbara Nestor, de la Commerzbank , Londra. "Cu cat trece timpul, cu atat mai mult isi reduc credibilitatea". Politica dusa in Romania sfideaza criza mondiala Politica dusa de liderii celor mai importante partide din Romania inainte de alegerile generale din 30 noiembrie sfideaza apelurile internationale de reducere a cheltuielilor pentru a proteja tara de criza financiara, comenteaza Reuters. In aceasta perioada dificila la nivel mondial Romania are alte nevoi si nu promisiuni electorale . Economistii avertizeaza ca tara noastra trebuie sa isi reduca cheltuielile, sa reformeze sectorul public si sa se asigure ca politicile sunt implementate eficient, in caz contrar existand riscul destabilizarii economiei. Unii spun chiar ca Romania ar trebui sa ceara, preventiv, ajutorul Fondului Monetar International, dupa ce vecinele sale Ungaria si Ucraina au facut acest lucru pentru a reda increderea investitorilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea