Social

Reuniune ONU pentru Kosovo

Lucrurile incep sa se precipite in Balcani, odata cu apropierea anuntarii independentei Kosovo. Serbia si Rusia au cerut o reuniune urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, care are drept scop discutarea situatiei care se preconizeaza sa apara dupa anuntul kosovar. Ambasadorul Begradului la ONU, Pavle Jevremovici, a precizat ca Serbia si Rusia au solicitat reuniunea urgenta a Consiliului de Securitate pentru joi, din cauza "pericolelor legate" de o declaratie uniltaerala de independenta . Potrivit Belgradului, o declaratie internationala a independentei provinciei sarbe cu populatie majoritar albaneza incalca Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate al ONU.

Liderii albanezi din Kosovo si-ar putea declara independenta duminica sau luni.

Sute de albanezi au ajuns sau vin in aceste zile la Pristina pentru a fi prezenti la momentul considerat istoric pentru provincie, care se pare ca se va intampla totusi, desi o solutie pentru statutul Kosovo in cadrul ONU a fost blocata anul trecut de Rusia, care si-a folosit dreptul de veto impotriva adoptarii planului Ahtisaari, ce prevedea pentru Kosovo o independenta sub supraveghere internationala. Rusia sustine ca Rezolutia 1244 nu justifica trimiterea in Kosovo a fortei pe care o are in vedere Uniunea Europeana. Bruxelles-ul nu a reusit sa obtina sprijinul declarat al secretarului general al ONU, Ban Ki-moon , pentru aceasta forta de politie si justitie care va prelua stafeta de la misiunea ONU care administreaza de opt ani Kosovo. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea