Social

#retrospectiva euro 2008 #campionat european 2008

Retrospectiva EURO 2008

Cel mai important eveniment sportiv al anului 2008 a fost, probabil, Campionatul European din Austria si Elvetia, ce a avut loc in perioada 7-29 iunie.

Marea castigatoare a fost Spania , care n-a pierdut niciun joc pe durata turneului, reusind sa impresioneze prin jocul de pase prestat. In finala, trupa antrenata atunci de Aragones a invins la limita Germnia, scor 1-0. Unicul gol al disputei a fost marcat de atcantul lui Liverpool, Fernando Torres. Pana la ridicarea trofeului, Spania a invins in grupe Rusia, Suedia si Grecia, apoi in sferturi a trecut de nationala Italiei, dupa lovituri de departajare, iar in semifinale din nou de Rusia.

Prezenta Romaniei la EURO 2008 Nationala antrenata de Victor Piturca a fost plasata intr-o grupa infernala, Grupa C, alaturi de reprezentativele Italiei, Olandei si Frante. Considerata victima sigura, Romania a inceput bine grupa, obtinand un punct muncit impotriva Frantei. Al doilea meci a fost cel cu Italia, incheiat tot la egalitate, scor 1-1, la capatul unui meci ce putea fi castigat daca Mutu nu rata un penalti scos de Daniel Niculae.

Surprinzator, dupa doua etape din grupa disputate, Romania avea sanse la calificare, tot ce trebuia sa faca era sa invinga nationala Olandei, care era deja calificata. Din pacate, chiar daca Van Basten a trimis in teren rezervele, "tricolorii" au fost invinsi clar de "portocala mecanica" si astfel am terminat Grupa C doar pe locul 3, in spatele Olandei si Italiei. Surprizele EURO 2008 Marile surprize ale turneului final ce a avut loc in Austria si Elvetia au fost reprezentativele Rusiei si Turciei. Cele doua nationale au reusit sa ajunga pana in semifinalele competitiei, acolo unde au fost invinde de Germania, in cazul Turciei, si de Spania, in cazul Rusiei.

Echipa ideala EURO 2008 Portari: Gianluigi Buffon (Italia), Iker Casillas (Spania), Edwin van der Sar (Olanda). Fundasi: Bosingwa (Portugalia), Philipp Lahm (Germania), Carlos Marchena (Spania), Pepe (Portugalia), Carles Puyol (Spania), Iuri Jirkov (Rusia). Mijlocasi: Hamit Altintop (Turcia), Luka Modric (Croatia), Marcos Senna (Spania), Xavi Hernández (Spania), Konstantin Zirianov (Rusia), Michael Ballack (Germania), Cesc Fabregas (Spania), Andres Iniesta (Spania), Lukas Podolski (Germania), Wesley Sneijder (Olanda). Atacanti: Andrei Arsavin (Rusia), Roman Pavliucenko (Rusia), Fernando Torres (Spania), David Villa (Spania). Jucatorul turneului a fost declarat mijlocasul spaniol Xavi Hernandez , in timp ce coechiperul sau David Villa a iesit golgheterul EURO 2008, cu patru goluri marcate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea