Social

Retetele producatorilor de mezeluri, din nou la vedere

Stelian Fuia, ministrul Agriculturii, sustine ca romanii mananca mezeluri de o calitate indoielnica deoarece nu mai exista obligativitatea ca producatorii sa prezinte reteta, conform rtv.net. Fuia spune ca va introduce din nou aceasta obligativitate.

"La cererea industriei, anul trecut s-a scos aceasta obligativitate ca retetele sa fie avizate de Ministerul Agriculturii (...) Am pregatit actul normativ si speram sa fie gata cat mai repede pentru a introduce aceasta certificare (...) Daca astazi eu merg si spun ca acest crenvursti are prea mult sorici, el poate spune asa scrie in retetar. Ori, daca am avea o reteta martor aprobata, am putea lua masuri", a declarat ministrul.

Conform unui raport recent al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, o mare parte din alimentele comercializate pe piata romaneasca nu respecta normele de etichetare si conformitate impuse de legislatie actuala. Autoritatile ANPC spun ca exista multe cazuri in care au fost depistate mezeluri cu un continut ridicat de conservanti, apa si carne de proasta calitate.

Autor: Catalin Pavel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea