Social

#apa infestata #apa e.coli #intoxicare #rau infestat

Retea de apa din Romania infestata cu E.Coli

Sistemul de alimentare cu apa al localitatii Zorleni, din judetul Vaslui, a fost infestat cu bacteria E.Coli, dupa revarsarea unui parau.

Reateaua de apa deserveste 3.000 de persoane, iar problema a aparut din cauza inundarii unuia dintre puturile de alimentare cu apa din panza freatica a sistemului central.

"Rezultatele analizelor de laborator au evidentiat ca, din punct de vedere bacteriologic, incarcatura microbiana din apa prelevata dupa inundatii din reteaua publica din Zorleni este mare. De asemenea, si din punct de vedere chimic, turbiditatea era depasita de sase ori fata de valoarea maxima admisa. In aceste conditii, se recomanda curatarea si dezinfectia cu substante clorigene a retelei si rezervorului de depozitare a apei", a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Directia de Sanatate Publica Vaslui a cerut inchiderea de urgenta a retelei de alimentare cu apa si dezinfectia acesteia.

Sursa foto: ffigarembroidery.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea