Social

#restructurare #ministere #disponibilizari

Restructurarea ministerelor disponibilizeaza 14.000 de bugetari

Aparatul central administrativ va fi supus celei mai mari restructurari de dupa 1990. Mai mult de 14.300 de functionari din ministere vor fi disponibilizari din ministere.

Cei mai mult ministri au prezentat miercuri planurile de reducere a bugetelor prin restructurare si economiile care ar urma sa fie facut in urma disponibilizarilor. Doar trei ministri nu au prezentat inca planul de reducere Elena Udrea (Turism), Mihai Stanisoara (Aparare) si Catalin Predoiu (Justitie).

Ministerul Economiei a luat masurile cele mai drastice. "De la inceputul anului s-au disponibilizat aproape 4.800 de oameni si pana la sfarsitul anului se vor mai restructura alti 5.400. Astfel ca, in total, vor fi disponibilizati in jur de 10.200 de oameni", a declarat Adriean Videanu, citat de Realitatea.net.

La polul opus, Ministerul Afacerilor Externe , condus de Cristian Diaconescu, nu va disponibiliza personal din cadrul ministerului, dar a promis reducerea cheltuielilor prin reorganizarea unor institutii din subordine, printre care Agentia de Control al Exporturilor, Redactia Publicatiilor pentru Strainatate, Institutul Diplomatic Roman si Centrul pentru Romanii de Pretutindeni.

Din structurile din subordinea directa a premierului Emil Boc vor fi desfiintate 1317 posturi, din care 1000 sunt ocupate, cu economii estimate la 6 milioane de lei pe an.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea