Social

#restrictii zonale #coronavirus #carantina #romania

Restrictiile zonale, un scenariu tot mai aproape de realitate

Restrictiile zonale, despre care autoritatile au vorbit in nenumarate randuri, sunt tot mai aproape de realitate. Potrivit sefului DSU, Raed Arafat, in zonele in care exista cresteri mari ale numarului de cazuri de coronavirus, atuoritatile pot decide aplicarea unor restrictii zonale.

„Este posibil sa se ajunga la masuri zonale, regionale, de restrictie, acolo unde apar zone foarte afectate. Acest lucru este posibil. Normal ca nu-l decide o persoana, dar asta se face in baza analizelor care se fac la Institutul National de Sanatate Publica si de catre specialistii in domeniu. Deci, asta este realitatea, este posibil sa vedem anumite masuri care se iau in anumite zone, unde numarul cazurilor este in crestere semnificativa comparativ cu numarul populatiei.

Restrictiile locale s-au mai impus in perioada care a trecut, iar acum, cand intra in vigoare noua lege, de marti, ea are prevederi care permit astfel de masuri, in baza recomandarilor DSP-ului si INSP-ului si a comitetelor judetene pentru situatii de urgenta”, a mentionat Raed Arafat la Digi24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea