Social

# anuntare restrictii # restrictii romani #restrictii romania #restrictii

Restrictii noi pentru Romani! Care sunt acestea si cand intra in vigoare

Valul patru al pandemiei, cauzat de varianta Delta a coronavirusului, este mult mai agresiv decat anterioarele. Acesta a inceput deja sa-si faca simtita prezenta in Romania unde, in ultima saptamana cifrele s-au dublat.

 

Potrivit statisticilor prezentate de oficiali, dintre numarul persoanelor care s-au infectat pana in prezent, cele mai multe sunt nevaccinate. Tocmai din acest motiv autoritatile anunta noi restrictii care ii vizeaza in special pe cei nevaccinati.

Nevaccinatii nu vor mai avea acces in spatiile publice

Accesul in mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante va fi permis doar persoanelor vaccinate

Ministrul interimar de la Ministerul Sanatatii continua cu proiectul inceput de Ioana Mihaila. Prin urmare, autoritatile vor pregati un set de restrictii pentru cei nevaccinati. Potrivit proiectului se pare ca persoanele care nu s-au vaccinat, nu sunt testate si nu pot dovedi ca au trecut prin boala, nu vor mai putea intra in mall-uri, in restaurante si nu vor mai putea merge la teatru sau la cinematograf, scrie Antena3.ro.

Prin urmare, in mall-uri, cinematografe teatre sau restaurante vor avea acces numai persoanele care vor putea prezenta certificatul verde care atesta faptul ca persoana s-a vaccinat impotriva COVID-19 cu schema completa, s-a testat cu cel mult 24 de ore inainte sau a trecut prin boala in ultimele 180 de zile.

Se doreste motivarea romanilor spre vaccinare

Prin aceste masuri autoritatile doresc sa limiteze raspandirea virusului, dar si sa ii motiveze pe romani sa se vaccineze, rata de vacciare fiind extrem de mica in prezent.

Tot pentru stimularea vaccinarii, autoritatile ofera tichete valorice in valoare de 100 de lei, dar au pregatit si o tomola pentru luna octombrie.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea