Social

#restrictii majore #restrictii romania #coronavirus #restrictii

Restrictii majore incepand de luni, 9 noiembrie! Circulatie restrictionata, piete inchise si telemunca

Incepand de luni, 9 noiembrie, se vor aplica noi restrictii pentru romani.Anuntul a fost facut de Grupul de Comunicare Strategica, care a facut publice deciziile adoptate joi seara de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Restrictiile au ca scop oprirea valului de imbolnaviri.

 

Noile restrictii vor fi aplicate timp de 30 de zile, in toata tara, urmand ca la finalul perioadei sa se stabileasca este necesara modificarea sau eliminarea acestora.

Iata care sunt noile restrictii:

1. Masca, obligatorie in toata tara

Purtarea mastii devine obligatorie peste tot, in afara casei, in toata tara! Masura se aplica tuturor persoanelor care au varsta de peste 5 ani, in toate spatiile publice inchise sau deschise.

2. Toate scoalile, cresele si gradinitele se inchid

Scolile, gradinitele si cresele din toata tara se vor inchide. Copiii vor participa la cursuri in sistem online. 

3. Se inchid pietele agroalimentare, cu mici exceptii

Se va suspenda activitatea pietelor agroalimentare in spatii inchise, a targurilor, a balciurilor, a pietelor mixte si volante si a talciocurilor. Exceptie o fac pietele agroalimentare care pot fi organizate in spatii publice deschise, cu respectarea normelor de protectie sanitara.   

4. Toate magazinele se inchid la 21:00

Toate magazinele, indiferent de specifiul acestora, dar si mall-urile, se vor inchide la ora 21:00.

5. Oprirea circulatiei pe timp de noapte

In toata tara va fi oprita circulatia pe timp de noapte. Mai exact in intervalul 23:00 – 05:00. Exceptie o fac: deplasarile la si de la munca, deplasarile de urgenta la medic, deplasari pentru ingrijirea unui copil sau a persoanelor varstnice, precum si deplasari spre aeroport, autogari, gari, cu dovada achizitionarii unui bilet, in prealabil.

Indiferent de motivul deplasarii, persoanele trebuie sa aiba la ele o declaratie pe proproe raspundere.

6. Orice petrecere este interzisa

Se interzice desfasurarea oricarui tip de petreceri, reuniuni, aniversari indiferent ca este vorba despre spatii publice sau private sau petreceri in spatii deschise. 

7. Telemunca sau program decalat la 2 ore

Toate institutiile publice si private care-si pot desfasura activitatea in regim de telemunca vor trece la munca de acasa. Acolo unde nu este posibil, angajatorii au obligatia de a organiza programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in cel putin doua grupe.

Exceptie o fac unitatile farmaceutice, benzinariile si operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, care isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitara. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea