Social

#aer #amprenta #test respiratie #amprenta personala #aplicatii medicale

Respiratia, noua amprenta personala

Amprenta degetelor nu este singura metoda de a diferentia persoanele. Un cercetator elevetian sustine ca aerul pe care il expiram poate actiona ca o "amprenta personala", deoarece compusii din aerul exipirat sunt diferiti de la o persoana la alta.

Cercetatorul elvetian Renato Zenobi spune ca acesti compusi din aerul expirat reprezinta resturi eliberate de corp in urma metabolismului, insa unicitatea lor nu a fost insa demonstrata pana acum. Acest studiu recent ar putea fi o descoperire care ar ajuta foarte mult si la dezvoltarea unor aplicatii medicale si la diagnosticarea unor boli folosind doar mostre din aerul expirat, sustine cercetatorul.

De asemenea, profesorul este de parere ca un test de respiratie nu poate fi falsificat, iar rezultatele acestuia pot fi date pe loc.

Totusi, cercetatorul elvetian spune ca inca nu au fost facute toate testele necesare pentru a vedea daca metabolitii din respiratie difera destul de mult de la o persoana la alta incat sa fie folosita drept o "amprenta de respiratie".

Sursa foto: fitness-god.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea