Social

#arme de razboi #arme de vanatoare #trafic arme teroristi #Stuart Ramsey #trafic arme Sky News #reportaj Sky News

Reportajul Sky News despre traficul de arme de razboi din Romania, o inscenare. Cati bani au primit “actorii”

Miercuri dimineata, procurorii DIICOT au efectuat sapte perchezitii la Bistrita Nasaud si Tirgu Mures, in urma reportajului difuzat, in 7 august, de postul de televiziune Sky News, in care se arata cum se pot cumpara arme „de razboi” din Romania. Patru persoane au fost duse la audieri!

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a confirmat ca varianta unui scenariu capata tot mai mult contur din datele adunate de procurori pana acum din teren, in judetele Bistrita Nasaud si Mures.

„La aceasta ora se efectueaza cateva perchezitii in Mures si Bistrita. Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate si ridicate si armele si s-a descoperit autoturismul. Se va face o conducere in teren. Se confirma ceea ce am preconizat, un scenariu care cred

Potrivit unor surse judiciare, ar fi fost vorba de o inscenare,  cu “actori” romani neprofesionisti, platiti cu 2.000 de euro (1000 de euro a primit intermediarul-jurnalist freelancer, iar restul a fost impartit de actorii care au jucat rolul traficantilor de arme. Scenariul  s-ar fi pus la cale pe 18 iulie, filmarile au avut loc pe 29 iulie 2016.  Decorurile au fost alese de jurnalistii britanici; costumele au fost puse la dispozitie tot de cei de la Sky News, iar replicile - scrise de jurnalistul Stuart Ramsey. Tema “filmului”: traficul de arme in Europa, spun surse judiciare, scrie romanialibera.ro.

„Aurelian Mihai Szantos este un freelancer care i-a adus pe jurnalistii de la Sky News in Romania. Din primele cercetari reiese ca el le-a spus inclusiv replicile romanilor care apar in documentar si tot el le-a impus sa se imbrace in haine de tip militar”.

Arme de vanatoare prezentate ca arme de razboi

Jurnalistii de la Sky News au realizat un reportaj in care dezvaluie ca traficanti din Romania vand arme teroristilor. Armele ce pot fi cumparate din Romania cu usurinta sunt aduse din Ucraina si sunt vandute tuturor, chiar si teroristilor. Dupa luni de negocieri cu o banda din Romania, echipa Sky News a fost trimisa intr-o zona izolata a tarii, pentru a se intalni cu reprezentanti ai traficantilor, care sa arate ce pot oferi, crezand ca jurnalistii Sky News vor sa cumpere. intreaga negociere a fost filmata.

Dupa analizarea imaginilor, Politia Romana a declarat ca armele respective sunt de vanatoare si pot fi detinute legal in tara noastra de catre vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic.

„Este evident o facatura si o incercare de manipulare si cred ca pozitia oficiala a institutiilor statului, a Inspectoratului General al Politiei clarifica aceste lucruri. Vom prelua aceasta pozitie si o vom transmite, pe de o parte, presei britanice, pe de alta parte, autoritatilor britanice spre luare la cunostinta.”, a declarat Dan Mihalache, ambasador in Marea Britanie.

Sura foto: news.sky.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea