Social

#dna #dosar retrocedari ilegale #remus truica #printul paul #dan andronic

Remus Truica, Dan Andronic si printul Paul, retinuti de DNA!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis retinerea omului de afaceri Remus Truica, dar si a jurnalistului Dan Andronic, directorul ziarului „Evenimentul Zilei”, cei doi fiind cercetati in dosarul retrocedarilor ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, in care mai sunt cercetati Printul Paul, Marius Marcovici, fostul consilier al lui Calin Popescu-Tariceanu, dar si Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

Procurorii DNA ii acuza pe cei cinci de constituirea unui grup infractional organizat, dar si de savarsirea altor infractiuni de coruptie.

Dosarul se refera la o afacere pe care Remus Truica ar fi pus-o la cale in 2006 pentru a intra in posesia Fermei Regale Baneasa, un teren de aproape 29 de hectare din nordul Bucurestiului, si a altor proprietati valoroase.

Astfel, potrivit DNA, Remus Truica a facut nenumarate demersuri pentru a intra in posesia averii revendicate de printul Paul, care considera ca are drept de mostenire asupra mai multor bunuri detinute de Regele Carol al II-lea.

Truica ar fi mituit cu bani sau bunuri mai multi reprezentanti ai statului, inclusiv pe directorul Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, institutie in posesia careia se afla Ferma Baneasa.

Potrivit DNA, Remus Truica a cumparat drepturile litigioase si i-a promis cumparatorului de influenta ca poate sa ii recupereze averea pretinzand ca poate obtine ajutor de la un consilier al primului ministru, de o firma de avocatura celebra  si chiar de la inalta Curte de Casatie si Justitie.

In schimb, el ar fi cerut atat pentru el cat şi pentru membrii grupului, intre 50 – 80% din fiecare bun care va fi obtinut.
Dupa ani intregi de negocieri, Ferma Baneasa a fost retrocedata, ilegal, spune DNA si a intrat in posesia firmei lui Remus Truica.

Cat ii priveste pe inculpatii Dan Andronic Dan, Marius Marcovici si Lucian Mateescu, ei sunt acuzati ca l-au ajutat pe Remus Truica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea