Social

Remedii impotriva nevralgiilor

In perioadele cu temperaturi ridicate , aerul rece in exces poate fi un adjuvant in declansarea unei nevralgii. Nevralgia se manifesta prin dureri violente si pulsatii. Ea poate fi de mai multe feluri, in functie de portiunea de inervare din organism.

Cele mai frecvente sunt nevralgiile de trigemen, intercostale sau sciatice. Organismele sensibilizate de frig, virusuri, tumori sau intoxicatii cu alcool sunt mai vulnerabile la nevralgii.

Remediile naturiste care inlatura durerile sunt externe si interne. Cele externe cuprind masaje cu lotiuni din otet de mere si apa de trandafir, comprese cu foi de varza proaspata si faina de mustar, uleiul de ghimbir amestecat cu suc de usturoi si inhalatiile cu flori de musetel (doua linguri de musetel si doua de otet de mere fierte timp de 10 minute in 500 ml de apa).

Ca remedii interne, se poate folosi infuzia de musetel indulcita cu miere, dar si fiertura din doua cepe si o cana cu lapte pentru nevralgiile faciale.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea